menu

Merken en ervaringen

Zonnestroomsystemen zijn dé energieleveranciers van de toekomst. Er bestaan dan ook vele verschillende merken en soorten panelen met uiteenlopende vermogens. Wanneer u een zonnestroomsysteem aanschaft, is dit een investering voor uw toekomst. Dit systeem dient lang mee te gaan.
Wat zijn nu de beste merken voor zonnepanelen? Hoe zit het met de verschillende merken van omvormers voor zonnepanelen? En hoe maak je de beste keuze?

Wij hebben gelukkig voor u al de beste merken en keuzes voor u op een rij gezet. Wij doen dit op basis van onze eigen (lange termijn) testen en ervaringen, zodat u zeker weet dat u 100% correct door ons wordt geadviseerd.

Door onze eigen testen weten we bijvoorbeeld dat vaak een "simpele" omvormer de beste keuze is en optimizers lang niet in alle omstandigheden een verbetering voor de efficiëntie betekenen. De meest efficiënte oplossing qua omvormers zijn de micro-omvormers! deze werken het beste, helaas is dit ook vaak de duurste optie.

In onze eigen testvelden hebben we meer dan 30 verschillende panelen langdurig in test staan. Zo weten we exact welke panelen het beste presteren.
Tevens hebben we twee testvelden waarin we verschillende systemen (omvormers) met elkaar vergelijken. In het eerste systeem hebben we bewust voor veel schaduw gekozen en in het tweede systeem hebben we gekozen voor schaduwvrij.

De resultaten van deze testen zijn voor sommige mensen en installateurs zeer verrassend en wij lichten u deze graag toe in een gesprek.
U kunt er in ieder geval zeker van zijn dat uw PV-systeem de beste keuze voor u zal zijn, toegespitst op uw situatie.